НАЈМОДЕРНИЈЕ ОБДАНИШТЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ - 2019.

Уб је добио нови вртић! За изградњу и опремање овог обданишта је издвојено 259 милиона динара. Ово је  други по реду вртић у овој варошици, а захваљујући новоизграђеном објекту, Уб је прво место у Србији где неће бити листе чекања за упис деце у вртић. Ново обданиште испуњава најмодерније и највише стандарде за боравак деце, а у њему ће моћи да буде смештено 250 малишана. 

 

Уобичајеног свечаног отварања новог вртића није било, већ је нови објекат, симоболично, отворило прво дете које је јутрос крочило у ново обданиште, а то је трогодишњи Вељко Ненадовић. Директорка Предшколске установе „Уб“ Гордана Млосављевић Марковић је рекла да у два убска обданишта сада има 600 малишана. „ Данас је најсрећнији дан за нашу општину, децу и родитеље, јер смо отворили нови вртић. Хвала општини Уб што улаже у децу, јер је рани раст и развој најбитнији за развој сваког детета“, рекла је директорка убског обданишта.

 

Начелница Школске управе Зорица Јоцић је рекла да је ово највећи и најбоље опремљен вртић у Колубарском и Мачванском округу, док је председник убске општине Дарко Глишић поручио да захваљујући новоизграђеном вртићу Уб неће убудуће имати проблем са неуписаном децом.

 

„У Убу не постоји листа чекања за упис деце, а тога неће бити ни наредних година, јер нови вртић има велике капацитете. Када видите осмехе малишана, када видите задовољство и радост на лицима васпитачица због отварања најмодернијег објекта у Србији, ја могу само да кажем да сам данас најсрећнији човек на свету! Морам да кажем и то да без помоћи државе и председника Александра Вучића не би успели да завршимо овај пројекат и да добијемо нови вртић, који је за мене навреднија ствар коју смо до сада урадили“, рекао је Глишић.

 

Нови објекат је изграђен на месту где је раније била монтажна зграда убске полиције и има скоро 3.000 квадрата. Има 13 соба, а у њему ће моћи да буде смештено 250 малишана. У централној кухињи моћ иће да се спреми 800 оброка дневно.