ПРОЈЕКАТ ГРУПЕ ПРЕД ПОЛАЗАК У ШКОЛУ „НЕКА ЖВИЖДАЉКА“

У оквиру пројекта под називом „Нека жвиждаљка“, директорка ШОМО „Петар Стојановић“ Катарина Кадијевић и професорка флауте Зорана Матић, запослена у убској музичкој школи, посетиле су Групу пред полазак у школу ПУ „Уб“, издвојеног одељења у Трлићу, која ради у оквиру Основне школе „Милан Муњас“, у среду 11. маја. 

Пројекат „Нека жвиждаљка“ васпитачица Вања осмислила је на основу активности и рада са својом децом Групе пред полазак у школу (предшколцима). Шестогодишњи дечак донео је пластичну фрулицу, након чега се његов другар заинтересовао и почео да је свира. Након питања васпитачице шта то свира, дечак је одговорио да је у питању „нека жвиждаљка“ и да га њен звук подсећа на птицу која „жвижди“, да му је отац певач и да му пева песмице. Да воли да узме очев микрофон и пева. Тако је настала идеја о пројекту „Нека жвиждаљка“.

Радионица је успешно завршена песмом ученика уз пратњу флауте на којој је свирала Зорана Матић, уз подршку васпитачице Вање и директорке Катарине Кадијевић. За њих, али и за децу ова радионица, како истичу, била је предивно искуство.